Počinje izgradnja sustava odvodnje aglomeracije Mursko Središće

Objavljeno 17.09.2019.

U Centru za kulturu „Rudar“ u Murskom Središću dana 16.09.2019. godine potpisan je ugovor za izgradnju sustava odvodnje u sklopu projekta „Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Aglomeracije Mursko Središće“, čime je službeno započeo projekt izgradnje sustava odvodnje u toj aglomeraciji.

Ugovor su potpisali direktor Međimurskih voda, Vladimir Topolnjak i Ivan Kolarić, direktor Tegre d.o.o. iz Čakovca, tvrtke koja će zajedno s podugovarateljima – Hidrotehnika d.o.o. iz Savske Vesi, Međimurska hidrogradnja d.o.o. iz Savske Vesi, Đurkin d.o.o. iz Čakovca, Proton d.o.o. iz Gornjeg Kneginca te Pomgrad d.d. iz Murske Sobote graditi sustav odvodnje. Ugovor je vrijedan 165.324.837,51 kn bez PDV-a, a sufinancira se iz Kohezijskog fonda Europske unije i nacionalnih sredstava (70,84% bespovratna sredstva EU, 12,64% Državni proračun RH, 12,64% Hrvatske vode, 3,88 % jedinice lokalne samouprave).

Potpisivanju su prisustvovali ministar zaštite okoliša i energetike, Tomislav Ćorić, generalni direktor Hrvatskih voda, Zoran Đuroković, župan Međimurske županije, Matija Posavec, gradonačelnik Murskog Središća, Dražen Srpak, načelnici općina iz aglomeracije i drugi uvaženi gosti.